In december 2014 hielden wij in de buurt een enquete met vraag “bent u voor of tegen Westlandwells”. 96% stemde tegen Westlandwells. Dit zijn 321 omwonenden.
In April 2015 besloot het bestuur van Stadsdeel Zuid toch in te stemmen met het voorstel van voorzitter Sebastiaan Capel om Westlandwells gewoon aan te leggen – met een kleine aanpassing, het verplaatsen van 1 van de bouwwerken.
Reacties | 335 | |
Voor | 9 | 3% |
Tegen | 321 | 96% |
Blanco | 5 | 1% |
Reacties met inspraak | 51 | 15% |
De gegeven inspraak:
- De verkeersveiligheid is in het geding, en dat is in de vergunning noch bij het verlenen van de gunning niet meegewogen. Het excuus lijkt te zijn dat “kunst” niet onder ruimtelijke ordening, woonomgeving of verkeer valt. Dit is onbehoorlijk bestuur. Het fietspad langs de groenstrook is erg druk en er gebeuren veel ongelukken. Hotspots zijn de oversteekplaats met de Haarlemmermeerstraat, de valse s-bocht bij het Jacob Marisplein, en het kruispunt bij de Bockesprong richting het Rembrandtpark. Op al deze plaatsen zijn in 2014 fiets- en scooterongevallen met letsel geweest. De heiwerken voor de betoninstallaties zijn precies op deze 3 plaatsen geplaatst, en de installaties zullen daar afleiding geven aan verkeersdeelnemers. Ook wordt het zicht deels ontnomen.
- De westlandwells vergunning is verleend op basis van de herinrichting (met wandelpaden) van de groenstook langs de Theophile de Bockstrook inclusief de Koeienwei. Die herinrichting is voor de koeienwei niet doorgegaan, omdat de omwonenden veel liever het weitje wilden bewaren – rust, groen en ruimte in de toch al drukker wordende stad. Er was heel veel energie van vele omwonenden nodig om de gemeente aan deze bezwaren gehoor te doen geven, maar dit is uiteindelijk gebeurd. De brief waarin de gemeente besluit dat het plan voor de herinrichting van de koeienweide is gestaakt, is door de gemeente in 2009 opgestuurd aan iedereen om het koeienveldje. Vrijwel iedereen rond de groenstook wist ervan, of had ervan gehoord en ging er van uit, dat de verdere herinrichting van het weitje en de stook was afgeblazen. Ook heeft in 1981 het college van Burgemeester en Wethouders formeel besloten het koeienweitje (Albert Neuhuysplantsoen) definitief niet te bebouwen omdat het een aanslag zou zijn op deze groenvoorziening. Het is dus onrechtmatig om vervolgens opdracht te geven tot “het sluitstuk van deze herinrichting”, deze alsnog in 2012 te vergunnen en in 2014 uit te laten voeren.
- De aankondiging door de gemeente Amsterdam voor de inloopavond en voor de vergunningsaanvraag van Westlandwells was begin 2012, bijna 3 jaar terug en deze was ronduit misleidend. Het ging alleen over “virtuele fonteinen”. Er stond niet in de aankondiging dat het permanent was. Er stond al helemaal niet niet bij dat het reëel gesproken gaat om 3 maal 3 betonnen bouwwerken van bijna 2.97 meter, 2.50 meter en 1.70 hoog, op een oppervlakte van elk circa 4 bij 4 meter in de groenstrook, die daarnaast ook nog door een videomast van 300 Watt worden beschenen, die tot lichtvervuiling leiden voor omwonenden in een oude rustige stadswijk.
- De aankondiging voor de vergunningaanvraag uit 2012 is bij vrijwel niemand in de buurt bekend. Ik heb het nu van tientallen mensen gehoord, inclusief de directie van de Kunstmagneetschool De Notenkraker. Vrijwel iedereen in de buurt is door de aanvang van de bouw van westlandwells in december 2014 overvallen.
- De opdracht van de gemeente aan de kunstenaar geeft een kromme en misleidende motivatie voor het project aan. Deze is overgenomen door de instantie die de vergunning moet uitreiken (dit is overigens ook de gemeente Amsterdam). De motivatie is dat zo rond 2008 de massieve gebouwen van het Andreas Ensemble en de Bockesprong werden neergezet, op de rand van deze rustige buurt uit de tijd van de Amsterdame School, die grenst aan het Vondelpark, en dat er nu behoefte is aan een markeringspunt tussen de overgang tussen de historische Vondelparkbuurt en de nieuwe stedelijke ontwikkeling bij de Westlandgracht. Hier wordt gemotiveerd dat de buurt langs de Theophile de Bockstaat ineens is veranderd van een rustige historische woonwijk in Oud-Zuid in een “overgangsgebied”. Dat is karaktermoord van een wijk, en dat is niet voorgelegd aan de omwonenden. Er had – net zo objectief – moeten staan dat “de architectuur van Nieuw-West door nieuwbouw aan de rand van de wijk, een stukje Oud-Zuid binnendringt, en dat het groene, historische en open karakter in het gedrang raakt, van deze rustige Oud-Zuid wijk tussen het Rembrandtpark en het Vondelpark.
- Op basis van deze gekleurde en misleidende motivatie wordt in de vergunningsaanvraag, in opdracht van de gemeente, gesteld dat de groenverbinding tussen Rembrandtpark en Vondelpark langs de Theophile de Bockstraat moet worden ‘gemarkeerd’. Dat dit vervolgens wordt gedaan door enorme betonnen blokken en lichtmasten in de groenverbinding te plaatsen wordt compleet verzwegen in communicatie naar de wijk. Hier is sprake van bestuurlijke vaagtaal, wellicht om een privaat doel onder de radar van de omwonenden te houden, zoals het plaatsen van dit specifieke kunstwerk met 3 lichtmasten met videoprojectoren en 3 betonbouwwerken. Het is ronduit stuitend om een groenverbinding langs een historische straat en met een oud maar goed onderhouden weilandje, die uniek zijn in de stad, te ververvangen door een lint van beton met knipperend kunstlicht, onder het argument dat dat de groenvoorziening zo uitnodigend zou maken. Waardeer het liever voor wat het is en bescherm het. In geval van nood, plant er liever wat bloemen en struiken, of een bijzondere boom, zoals de jeneverbessen die nu op het weitje te vinden zijn. Pas dan zal het Rembrandtpark met het Vondelpark verbonden blijven door een lint van openbaar groen, dwars door deze rustige buurt in Oud Zuid waar dagelijks duizenden mensen langs fietsen en scooteren.
- De buitenmuur van het huis op de hoek van de Theophile de Bockstrook en het Jacob Marisplein zit iedere 2 maanden vol met grafitti. Iedere keer opnieuw wordt het weggehaald en overgeschilderd. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plaatsen van nieuwe objecten direct achter die plek. Verder, beton slaat groen uit en heeft impregnatieonderhoud nodig. Ook gaan video lichtprojectie beamers snel stuk in weer en wind. De opdrachtgever garandeert geen onderhoud aan de om omwonenden, maar laat dat over aan de kunstenaar. De opdrachtgever besluit wel tot het permanente karakter van massieve betonnenblokken en lichtmasten. Dit is onbehoorlijk bestuur en doet geen recht aan de buurt en de omwonenden.
- Er is door de plaatsing van het kunstwerk sprake van een waardedaling van de woningen waarvan het vrije zicht op de groenstook wordt ingenomen door de betonnen blokken en/of wordt vervuild door het licht van de projecties. Op basis van een inspectie van een woning op het Jacob Marisplein is dit voor die woning op papier verklaard door een geregistreerd en beedigd taxateur. De gemeente had bij opdracht een dergelijk onderzoek moeten doen en de omwonenden tevoren moeten informeren.
- In de vergunning wordt gesteld dat dit kunstwerk uniek is voor de stad Amsterdam. Het impliceert iets, namelijk een soort van “David in de Koeienwei”, maar de realiteit is de bouw van permanent blokkenbeton gestut op heipalen van 12 meter diep, voorzien van lichtmast met projector, zonder reeel onderhoudsplan, op 3 verkeersknooppunten, en zonder ook maar een fractie van deze objectieve waarheden op een eerlijke manier aan alle omwonden te communiceren en te regelen dat er actief inspraak verzameld wordt bij deze ingrijpende plannen die het karakter van de openbare ruimte veranderen, in dit geval van een groenstrook in een historische woonwijk met weilandje in een beton- en videoshowstrook. Dit kan bijvoorbeeld via een briefje in de bus bij alle honderden mensen die vrij uitzicht hebben op deze groenstrook, eventueel aangevuld met mensen die er heel vaak langs komen, en door dat vervolgens ook weer af te halen Dat dit gewoon te doen is blijkt uit de meer dan 300 reacties die ondergetekende met hulp van enkele buurtgenoten heeft verzameld in de vorm van de enquete waarop ik nu zelf reageer, dit in slechts een paar dagen tijd. De gemeente kan deze taak best zelf aan, en is daar ook de partij voor. De gemeente heeft gaten laten vallen in het proces van gunning en ik verzoek u er werk van te maken die gaten te repareren. Ziet u ook de recente artikelen “UvA programma Public Mediation – NRC 20 Nov 2014” en “Lokaal bestuur moet bewoners veel eerder betrekken – FD 6 dec 2014”.
- Ik verzoek u de vergunning omtrent westlandwells zonder omhaal door te halen en de aangebrachte gaten in het groen te herstellen.
- Bij deze vraag ik u met nadruk de plaatsing van de drie kunstwerken – de Westland Wells – op de Theophile de Bockstrook in Amsterdam Zuid af te blazen.
- In de eerste plaats voor de veiligheid van de kinderen die les volgen op de basisscholen de Notenkraker of de Nautilus. Een van die drie kunstwerken is op een hoek met zeer veel fietsverkeer gepland, zo’n 500 kinderen passeren deze kruising dagelijks, waaronder mijn dochter van 7 jaar. Er is nu al beperkt overzicht; en straks wordt dat nog slechter. Echt levensgevaarlijk!
- Verder tasten de andere twee kunstwerken – naar mijn mening – het open karakter van de strook aan, evenals die van het koeienveldje.
- Tenslotte heb ik een aantal vragen: Waarom ben ik als omwonende en/of als ouder van schoolkinderen niet geïnformeerd? Waarom moet dit op zo’n ongelukkige locatie? Heeft u al eens iemand gestuurd om de situatie tussen 8.00 en 8.30 te bekijken? De politie bijvoorbeeld kan u al vertellen hoe gevaarlijk deze hoek is, zij observeren hier regelmatig. Ook heb ik begrepen dat deze kunstwerken ooit onderdeel waren van het oorspronkelijk inrichtingsplan, maar dat dit plan toentertijd is afgeblazen, klopt dit en waarom worden ze dan toch geplaatst?
- Ook NIET als alternatief de Albertneuyhuisstraat
- Waarom dat malle Engels?
- In principe vind ik het een mooi idee om een kunstproject te hebben in de groenstrook echter NIET op de hoek van een al gevaarlijk kruispunt
- Ik ben tegen het kunstproject westlandwells, Omdat : Het kruispunt is al gevaarlijk en als er dan ook nog iets wordt neergezet waat het zicht belemert dan gebeuren er meer ongelukken. 2. Net nu we energie moeten besparen, wordt er een kunstwerken met op energie werkende projectors. 3. We besparen op onderwijs, ouderenzorg en ziekenhuizen en niet op betonblokken ? groeten E.K. – 11 jaar
- Er is grote commotie onder de ouders ontstaan over het plaatsen van een kunstwerk op de hoek bij het fietspad aan het einde van het schoolplein van De Bockesprong. De scholen zijn niet op de hoogte gesteld van het plaatsen van het kunstwerk op deze plek en wij denken dat de, nu al gevaarlijke verkeerssituatie, nog onoverzichtelijker zal worden door het plaatsen van dit kunstwerk. Wij zijn op zich erg voor kunst en ook voor kunst in de wijk, maar deze plek lijkt ons, niet geschikt. Graag horen wij hoe u deze plaatsing bespreekbaar gaat maken en zo mogelijk, deze situatie, die vooral bij het in- en uitgaan van de scholen zeer gevaarlijk is, kunt oplossen.
- Meerdere objecten, geplaatst in een parkachtige groenstrook in een woonbuurt kunnen en mogen niet opdringerig zijn voor de omwonenden. De opdringerigheid heeft niets te maken met groen en rust die bij bedoelde strook horen. En die blijkbaar ook gegarandeerd is aan de omwonenden, bij de komst van de school. – spelend licht is een vorm van horizonvervuiling. Omdat omwonenden geen invloed hebben cq krijgen op de hoeveel en de methode van de licht-effecten, zijn zij overgeleverd aan de creativiteit van de De gemeente draagt in de besluitvorming 100% verantwoording naar de bewoners. – de gemeente moet zich goed realiseren dat dit gebied niet hetzelfde is als het Leidseplein. – als er geen duidelijke licht-afspraken gemaakt kunnen worden, dan is het voordehandliggend om voor een andere kunstenaar te kiezen die wel bereid is om respectvol te zijn voor de omwonenden. – verlichting is, dat is breed bekend, nachtrust verstorend, voor volwassenen èn voor kinderen. – de vraag moet ook gesteld worden of het komende lichtspel is in te passen in de lifestyle van de omwonenden, immers, die zitten er al, soms al vele jaren. – Belangrijk ander punt is dat de buurt ca 100 jaar geleden is gebouwd, is aangelegd. Passen de betonnen blokconstructies hier wel bij? Ja, dit is een kwestie van smaak. Maar ook een ander punt speelt hier: de parkachtige groenstrook ziet er schoon en groen en niet-versleten uit, 12 maanden per jaar. Worden de betonconstructies geen verzamelplaats van afval; blikjes, flesjes, lege rook- en snoep-verpakkingen, weedzakjes? – tot slot is graffiti ook een niet te vergeten punt, wat gaat de gemeente per jaar investeren voor het schoonhouden van 3 x veel betonnen-oppervlakten? Ik wens u succes met het nu mooie, heerlijk rustige groengebied
- Hartelijk dank voor dit initiatief. Het is echt van de gekke dat ze dit willen neerzetten. In de plaats dat ze wat aan de veiligheid doen van dit gevaarlijke kruispunt. Ik ben dus tegen de bouwwerken en ik hoop genoeg mensen met mij en dat zij dit ook zullen aangeven
- Ik fiets daar dagelijks langs en ben het volledig eens met de opvatting dat dit de verkeersveiligheid nog slechter maakt. Ik ben voor kunst in de openbare ruimte maar niet dit kunstwerk op deze plaats.
- Ik ben tegen de locatie van het kunstproject Westlandwells. Het plan van een kunstwerk vlakbij basisschool de Notenkraker vind ik een bijzonder ongelukkig plan, vanwege de onveilige verkeerssituatie op dat punt. De beoogde plek van het kunstwerk bevindt zich naast een heel druk fietspad waar in de spits in de ochtend wel 500 kinderen en ouders oversteken. Men heeft al vaker bij het stadsdeel aangegeven dat dit een bijzonder gevaarlijk verkeerspunt is, daarom snap ik niet dat nu juist deze plek uitgekozen is voor een kunstwerk. De fietsers uit de richting van het Andreas ensemble komen vaak met enorme vaart aanfietsen en stoppen nu al niet voor de kinderen. Laat staan als het zicht belemmerd wordt op die hoek. Het verbaast mij dat hier nog nooit een ongeluk is gebeurt. Gelukkig niet maar laten we het niet nog gevaarlijker maken. Ik wil u dan ook vragen dit plan te herzien en voor een andere locatie te kiezen.
- Via een aantal buurtbewoners ben ik gewaarschuwd over de bouw van grote betonnen bouwwerken in de Theophile de Bockstraat? Ik als buurtbewoner ben hier niet over geïnformeerd. Hoe kan dat?
- Ik heb altijd actief meegewerkt aan de bouw van de school en het ontwerp van de groen strook. Deze zou een open karakter behouden. Nu is het plan zo’n lelijk ‘kunstwerk’ te plaatsen, zonder enige inspraak. Een aantal jaar geleden heb ik nog voorgesteld een pierebadje voor kinderen of een waterrotspartij. Dat past in het open karakter en leuk voor kinderen en buurt. Wordt een soort ontmoetingsplek i.p.v. Hondentoilet zoals het gras nu wordt gebruikt. Dit kunstwerk heeft alleen een ‘kijk’ functie en wordt door de buurtbewoners die mij dit A4 hebben toegestuurd als gevaarlijk voor verkeersveiligheid en zicht en licht vervuilend bestempeld. Graag verneem ik van u waar dit ‘kunstwerk’ gepland zou zijn. In welk gedeelte en waarom dit moet? Voorlopig stem ik voor 3 personen tegen, wonende te Warmondstraat
- Goed initiatief van jullie om dit kunstproject kenbaar te maken in de buurt. Wij waren hier helemaal niet van op de hoogte en in het algemeen lezen wij de brieven die het stadsdeel rondstuurt vrij goed.
- Wij zijn TEGEN de aanleg van welke vorm van bebouwing op de Groenstrook van de Theophile de Bockstrook.
- Wij zijn voor de plaatsing van het kunstproject Westlandwells. Wij zijn geïnteresseerd in de uitslag van de enquête
- dank voor jullie actie tegen dit ondoordachte initiatief. Plan was mij tot nu toe onbekend; brief 28/11 nooit ontvangen!
- Sowieso is kunst met videoprojectie vervuilend in de buitenruimte. Ik werk in deze buurt, ben gastouder aan huis, en vind t belangrijk dat in deze buurt met n aantal drukke, gevaarlijke verkeerssituaties, we er alles aan moeten doen om het zo veilig mogelijk te maken voor onze kinderen en ook voor ons zelf.
- Ik ben tegen de komst van het kunstopject vooral omdat de verkeersveiligheid op dit kruispunt al slecht is en dat dus nog slechter gaat worden. Ik ben geen buurtbewoner maar heb wel mijn kind op de Notenkraker zitten.
- Al deze bouwwerken zullen ook snel uitnodigen voor ‘grafitiespuiters’ en hangjongeren
- Wegens de plek! Gevaarlijk! Ik ben voor kunst in de openbare ruimte
- Fijn, dat U voor onze buurt opkomt
- Levensgevaarlijk idee! Op een toch al gevaarlijk punt
- Punt 4: hoe is het mogelijk???
- Ik ben tegen de kunstwerken en voor groen. De fietserskruising bij de school is nu al gevaarlijk genoeg
- Bij deze wil ik laten weten dat ik tegen de westlandwells ben. Onnodige lichtvervuiling en een zeer slecht idee gezien de verkeersveiligheid!
- Ik ben tegen het kunstproject Westlandwells.
- Mijn redenen zijn gevaar voor verkeersveiligheid bij druk fietskruispunt
- betonnen bouwwerken worden door veel burgers niet mooi gevonden in groenstrook
- project met videoprojectors vergt electriciteit en past dus niet in een duurzaamheidsbeleid
- Heb net het project op video gezien. Ben er niet blij mee zoals het er daar uit ziet
- De school hier in onze straat geeft alle een extra geluidsoverlast, en een heleboel meer verkeer overdag. Maar s avonds is het heerlijk rustig hier. Dus als daar een knipperend met krekelgeluid ondersteunend kunstproject wordt geplaatst dan hebben we s avonds er ook nog es weer meer onrust bij. Niet fijn dus
- Ben blij met jullie actie.
- Beste gemeente, Wij zijn tegen de plaatsing van de betonnen kunstwerken op de verschillende locaties nabij de theophile de bockstraat. Wij wonen op het Andreasplein en komen vaak in het Bockesprong gebouw en op het speelpleintje en het ‘koeienveldje’. Plaatsing van de enorme kunstwerken komt de verkeersveiligheid niet ten goede. Ook het zicht op spelende kinderen verslechtert. Het zet aan tot graffiti. En het is helemaal niet nodig; de plekken zijn mooi zoals ze zijn. Speels aangelegd maar niet te aangeharkt.
- Ik kan me voorstellen dat de kunstwerken op een weidse of industriële plek heel mooi kunnen zijn. Maar niet hier.
- Absoluut tegen het plan! Naast het zeer belangrijke argument van de verkeersveiligheid is het ook een aantasting van de natuur. Niet alleen door de licht en geluidsvervuiling maar ook verspilling van energie.
- Mooi kunstwerk, maar op die hoek is het erg onoverzichtelijk. Dit geeft elke ochtend/avond al gevaarlijke situaties op het fietskruispunt, met dit hoge kunstwerk wordt het zicht verminderd, dan kun je wachten op ongelukken. Als moeder van een schoolgaande dochter, die binnenkort zelf moet gaan leren fietsen, is dit kunstwerk op deze plek geen aanwinst. Zet het midden op het Hoofddorpplein neer, dan heeft niemand er last van en iedereen kan er dan van genieten!
- Hierbij stemmen wij tegen de aanleg van het kunstwerk op de Theophile de Bockstrook vanwege slecht zicht op straat en verminderde veiligheid op een toch al chaotisch verkeerspunt.
- Wij zijn tegen het kunstproject Westlandwells!!! Het is belachelijk: denk aan de verkeersveiligheid bij de scholen!!! Het is daar nu al een chaos. 10 jaar, op school op de Notenkraker
- Ik ben tegen het kunstproject als het bij het gevaarlijke fietspad-kruispunt komt.
- Wat een belachelijk idee, hoop dat het gestopt kan worden
- Wij zijn tegen het plaatsen van een betonnen kunstwerk vv licht op de Theophile de Bock-strook.
- Het is onduidelijk wat voor lichtvervuiling dit geeft, daarnaast lijkt het ons geen goed doen aan de verkeersveiligheid.
- Als laatste zijn wij van mening dat er in de omgeving dringender zaken aangepakt dienen te worden, zoals de verkeersveiligheid rondom de scholen, de vele chaotische kruispunten en de zeer onveilige situatie rondom het Andreas Ensemble.
- Ons inziens zijn de prioriteiten van het stadsdeel scheef en dient er inschatting gemaakt te worden van de problematiek en dienen álle omwonenden gehoord te worden.
- Ik ben erg blij dat u het initiatief heeft genomen!!!! Wij wisten van niets!! En dat in een zogenaamd democratisch land… weerzinwekkend.
- LS, Ik ben tegen de betonnen kunstwerken naast het fietspad omdat het al een vreselijk onduidelijk kruispunt is en elk object wat nog meer zicht weg neemt uit den boze is. Ik woon met een gezin van vier op de Warmondstraat. Dank en groet
- Wij zijn tegen, omdat wij, ouders van kind op de Notenkraker, vrezen dat de drukke kruising bij de school nóg gevaarlijker zal worden.
- Hierbij laat ik weten absoluut tegen de kunstwerken Westlandwells te zijn.
- Ik zou liever meer groen in deze strook willen zien, en dan vooral ook op het schoolplein van De Bockesprong. Kan men daar niet beter wat geld in steken dan in die lelijke kunstwerken, waarvan er een ook nog eens behoorlijk wat gevaar oplevert voor de verkeersveiligheid?
- Ik ben moeder van een kind op de Nautilus. Kunst kan heel mooi zijn, maar dan niet ten laste van de verkeersveiligheid en als bewoners er last van hebben. Daarom ben ik tegen het kunstproject Westlandwells.
- Beste Beschermers van de Groenstrook Theophile de Bockstraat, Ik ben tegen het kunstproject Westlandswells. Er moet geen meer beton in de buurt komen! Groen is ontspannen welke onze gezondheid altijd helpt!! Meer groen en vogels en minder beton en video kunst !!
- Van harte bedankt voor jullie inzet
- Beste Buren, Ik, …, ben TEGEN Kunstproject Westlandwells. Mijn partner, …, weet nog niet of hij voor of tegen is, maar vindt in ieder geval ook dat de communicatie vanuit de gemeente tekortschiet.
- Wij kunnen ons beiden niet herinneren hierover eerder door de gemeente geïinformeerd te zijn. Na het plan met de Calisthenics-toestellen eerder dit jaar lijkt dit besluit wel heel kort door de bocht…
- Succes, en hartelijke groet
- ik ben TEGEN het kunstproject ‘Westlandwells’ ivm de verkeersveiligheid
- Kunstproject Westlandwells….MORDICUS TEGEN, Beste medebuurtbewoner, beste heer Vriend, Lof voor deze actie en inspanning van uw kant. Wat een bedenkelijke gang van zaken.. het gemeentebestuur zou op z’n minst een half jaar tevoren dit (kunstproject) nogmaals moeten hebben aangegeven en dan pas de besluitvorming definitief maken. Ook de infobrief en de site van de kunstenares gaven nauwelijks goed 3D-zicht op het monsterlijke betonnen gedrocht dat dreigt te komen (maar dit laatste is m’n persoonlijke opvatting)
- Dit voelt als overvallen worden, de voortvarendheid waarmee nu de eerste spade de grond ingaat, binnen 1 (!) week nadat de brief over dit project op de deurmat viel.
- Ik ben het eens met alle door u aangevoerde argumenten, met no 3 en 5 als inhoudelijk meest belangrijke, naar mijn mening. TEGEN dus, en behoorlijk tegen.
- Geacht stadsdeel, Ik ben tegen het kunstproject Het geld kan beter besteed worden, bv het plaatsen van nieuwe bomen in de Jacob Marisstaat.
- Beste buurtgenoten, Hartelijk dank voor jullie brief en toelichting. Na het lezen hiervan en met name de toelichting op de afmetingen van de werken, heeft mij doen besluiten te reageren op jullie brief. Op dit moment heb ik vanuit mijn erker direct zicht op het water van de westlandgracht en ik zou het persoonlijk zonde vinden als dit door het kunstwerk niet meer mogelijk is of alleen nog kunstmatig. Alle lichtoverlast nog daar gelaten. Verder vind ik het argument van de verkeersveiligheid mogelijk nog wel zwaarder wegen. De t-splitsing bij de notenkraker is nu soms al een spannend punt, laat staan als het zicht op fiets- en brommerverkeer dat met een lichte vaart van een klein heuveltje komt hierdoor minder wordt. Ook zullen de voetgangers daar dan weer mogelijk meer hinder van ondervinden. Verder vraag ik me inderdaad af of een dergelijk soort werk wel in de buurt past. Bij deze dus mijn mening voor de enquete: ik ben tegen het kunstproject. Ben benieuwd naar de reactie van het stadsdeel. Fijn dat jullie het oppakken en veel succes met de enquete.
- Het enige goede plan met de Th. De Bockstrook was het slingerpaadje met bankjes zodat het groen toegankelijk zou worden gemaakt. (Wat is hiermee gebeurd?!) Tot mijn grote spijt is dit bij de Koeienweide achterwege gebleven waardoor het alleen maar 1 grote honden-wc is.
- Alle andere plannen doen afbreuk aan de broodnodige groene rustpunten in de stad. Zo ook een enorm betonnen bouwwerk met projectie.
- Hierbij dus een stem tegen het kunstproject Westlandwells.
- Inmiddels woon ik hier al 20 jaar en geniet van de prachtige bomen en het struweel van het koeienveldje waar ik op uitkijk.
- Het zou erg prettig zijn als het stadsdeel deze groenstrook nu eindelijk eens met rust laat! Het is inmiddels toch wel duidelijk dat alle omwonenden het vervelend vinden dat het stadsdeel onverdroten door blijft gaan met steeds weer andere idiote plannetjes. Bah! Wat irritant
- IK ben TEGEN het kunstproject ‘Westlandwells’ vanwege de verkeersveiligheid bij het kruispunt van fietspaden.